Булгаргаз може да предложи поевтиняване на природния газ с 18% през февруари. Това

...
Булгаргаз може да предложи поевтиняване на природния газ с 18% през февруари. Това
Коментари Харесай

Природният газ у нас може да поевтинее през февруари

" Булгаргаз " може да предложи поевтиняване на природния газ с 18% през февруари. Това обяви изпълнителният шеф на сдружението Николай Павлов по време на онлайн откритото съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Доставките на природен газ от Русия не са застрашени, увери Павлов.  " Миналата седмица Бордът на шефовете имаше диалог с сътрудниците от " Газпром ". Нямаме никакви терзания, никакъв знак, че ще има спирания на доставките ", добави той. От  " Газпром " са удостоверили, че доставките на природен газ ще се извършват освен в България, само че и в района и Европа. Руската компания е уверила, че ще извършва прецизно договореностите и ще доставят количествата природен газ.

Към сегашния миг България получава оптимално вероятните количества природен газ, които азерският снабдител се съгласява да достави, сподели още изпълнителният шеф на газовия снабдител. Сключените съглашения са напълно в полза на българската страна. Те изключват опцията азерската страна да задейства наказателна уговорка по контракта, отчитайки неналичието на това договорно трасе. В случай че не е имало такива договорни съглашения, " Булгаргаз " не само е щял да бъде лишен от опцията да получава азерски природен газ, само че и е щял да заплаща и глоба за количества, които не може да получи, посочи шефът на " Булгаргаз ". Тези краткотрайни съглашения дават опция на българския пазар да доближават количества природен газ, които са по договорната цена още от първия ден на доставка.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР